YENİ PROJELER


16.01.2024 15:29:53     327
YENİ PROJELER

Vaat Kitapçığı için tıklayınız

 

 

YENİ PROJELERLE

YOMRA’YA

HİZMETE DEVAM

 

 

Değerli Yomralılar;

 

5 yıl evvel, ilçemizin hakkı olan hizmetleri Yomramıza kazandırmak amacıyla yola çıktık. Yıllardır yapılmayan, insanlarımızın hakkı olmasına rağmen ilçemize kazandırılmayan hizmetleri yapma sözü vererek sizlerden oy istedik. Teveccühleriniz ile göreve seçildik. Şükürler olsun ki, sadece 5 yılda çok önemli işler yapabilmiş olmanın mutluluğu ile tekrar karşınızdayız. Geride kalan dönemde her türlü zorluğa, yaşanan pandemi ve ekonomik krize rağmen çok güzel işler yaptık. Hep birlikte yaptığımız çalışmalarımızla Yomramız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yaptığı ilçelerin sosyal ekonomik gelişmişlik araştırmasında Akçaabat ilçesini geride bıraktı. Elbette bunlar bizim için yeterli değil. Hedefimiz Yomra’yı Türkiye genelinde adından söz ettiren bir ilçe haline getirmektir. Bu amaçla yeni dönemde yapacağımız çalışmalar ile A’dan Z’ye ilçemizin her türlü ihtiyacını karşılayıp Yomra’yı Türkiye’nin en yaşanılabilir ilçelerinden biri haline getirmek istiyoruz. Bu kapsamda nelerin yapılması gerektiğini, ilçemiz ve insanlarımızın eksik ve ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz. Hayalci olmayan; gerçekçi, seçmeni kandırmaya yönelik değil ihtiyaç olan yeni projelerimizi sizlere sunuyoruz.  Yeni projelerimizin hepsi çok çalışarak yapılabilir ve hep birlikte tamamlandıklarında ilçemize sınıf atlatacak çalışmalardır. İnşallah yeni dönemde bu projelerimizin sahaya uygulanması ile Yomramız çok daha farklı bir konuma gelecektir. Geride kalan 5 yılda yaptıklarımızı teminat göstererek yeni dönemde bu projelerimizi yapacağımızın sözünü veriyor, herkese ayrı ayrı sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Mustafa BIYIK

Yomra Belediye Başkanı

 

KÖY YOLLARI PROJESİ

Yeni dönemde köy yollarında betonlama ve asfaltlama çalışmalarına ağırlık verilecektir. Bu amaçla beton üretimi yaparak maliyetleri düşürmek için gerekirse kuru beton santrali kurulacaktır. Köylerde yapılacak çalışmalarla stabilize yollar büyük oranda kaplanacaktır.

 

CADDE VE SOKAK YENİLEME PROJESİ

Yomra ilçe merkezini teşkil eden Sancak ve Kaşüstü mahallelerindeki cadde ve sokaklarda yeni dönemde sokak sağlıklaştırma projesi uygulanacaktır. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla gerçekleştirilecek projesi ile Yomra ilçe merkezinin tüm cadde ve sokaklarının Avrupai görünüme kavuşturulması planlanmaktadır.

 

YOMRA KENT MEYDANI

Tüm kamulaştırma borcu geride kalan dönemde tarafımızdan ödenen Sancak Mahallesi’ndeki arazide (Cumartesi pazarının kurulduğu alan), yeni dönemde kent meydanı yapılacaktır. Yapılacak Kent Meydanı’nın alt katında ilçe merkezimizin ihtiyacını karşılayacak ve halkımız tarafından ücretsiz kullanılacak otopark tesis edilecektir.

 

DOĞALGAZ VE DİĞER ALTYAPI İŞLERİ TAMAMLANACAK

Geride kalan 5 yılda 12 bin aşkın konut ve işyerine doğalgaz kullanma imkânı sunduk. Yeni 2024 yılı içinde Sancak, Kaşüstü ve Namıkkemal mahallelerinde planlanmış alanlarda doğalgaz çalışmaları tamamlanacaktır. Ayrıca diğer altyapı çalışmaları da en kısa sürede gerçekleştirilecektir.

 

CEPHE YENİLEME PROJESİ

İlçemiz merkez mahallelerindeki kimi muhitlerde binaların ortaya koyduğu görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması için cephe sağlıklaştırma (yenileme) projesi uygulanacaktır. Bu proje ile sıvasız ve boyasız bina görünümünün ortadan kaldırılmasının yanında tek tip görsel güzelliğin sağlanması amaçlanmaktadır.

 

YENİ BELEDİYE ŞANTİYELERİ

Halkımıza en nitelikli hizmetin en iyi şekilde verilebilmesi için yeni dönemde yeni belediye şantiyeleri kurulacaktır. Bu kapsamda Özdil-Oymalı bölgesinde kurulacak yeni şantiye ile bölgedeki Özdil, Oymalı, Tepeköy, Kılıçlı, Maden, Tandırlı, Çamlıyurt mahallelerinin daha etkin hizmet alabilmesi sağlanacaktır. Ayrıca Namıkkemal Mahallesi’nde yapılacak yeni şantiye ile Kent Meydanı’nın yapılacağı alanda bulunan mevcut şantiye bu alandan çıkarılacaktır.

 

YENİ İŞ MAKİNELERİ

Geride kalan dönemde 28 yeni iş makinesi ve aracı belediyemize kazandırdık. Yeni dönemde etkin hizmetin sürdürülmesi ve yeni şantiyelerde makine konuşlandırılması amacıyla başta yeni greyder ve eskavatör olmak üzere yeni makine alımları yapılacaktır.

 

SPOR TEMALI PARK

Kaşüstü Mahallesi’nde artan nüfusa en iyi hizmeti verebilmek için spor temalı park yapılacaktır. Eski okul yerinde yapılacak olan spor temalı park ile halkımızın spor alanı ve sosyal alan ihtiyacı en iyi şekilde karşılanacaktır.

 

NAMIKKEMAL SAHİLİNDE SOSYAL ALAN

Namıkkemal Mahallesi sahil alanında bulunan ve belediyemizin uhdesinde olan 27 dönümlük alan yeni dönemde sosyal alan olarak düzenlenecektir. Yapılacak sosyal alanda piknik alanları, yürüyüş yolları, spor alanları, karavan park alanı oluşturulacaktır.

 

SURVİVOR PARKURU (MACERA PARKI)

Sancak Mahallesi sahil dolgu alanında Yomramıza kazandırdığımız Hürriyet Parkı bünyesinde sürvivor parkuru (macera parkı) oluşturulacaktır.

 

KÖY PARKLARI PROJESİ

Geride kalan dönemde ilçe merkezimizde yaptığımız Hürriyet Parkı, Cumhuriyet Parkı, Yürüyüş Yolu ve Mustafa Çam Parkı’nın yanı sıra Kaşüstü, Sancak, Oymalı, Maden, Çınarlı, Namıkkemal, Gürsel 12 ayrı çocuk parkını ilçemize kazandırdık. Yeni dönemde de köylerimize çocuk parkı yapmaya devam edeceğiz.

 

KÜLTÜR MERKEZİNİN KARŞISINDA YENİ SOSYAL ALAN

Yomra Kültür Merkezinin karşısında bulunan eski emniyet müdürlüğü binasının olduğu alan yapılacak düzenleme ile sosyal alana dönüştürülecektir. Böylece özellikle düğünlerde insanlarımızın, düğün salonun hemen karşısında bulunan sosyal alanı kullanabilmeleri, alanda kurulacak belediye işletmesi kafeterya ile çay ve kahvelerini içebilmeleri, sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri sağlanacaktır.

 

BELEDİYE İŞLETMESİ KAFETERYALARIN SAYISI ARTTIRILACAK

Geride kalan dönemde ilçemize kazandırdığımız Yürüyüş Yolu, Hürriyet Parkı, Cumhuriyet Parkı ve Mustafa Çam Parkı’nda halkımızın hizmetine sunduğumuz ve uygun fiyat anlayışlı ile hizmet veren belediye işletmesi kafeteryalarımızın sayısını yeni dönemde arttıracağız. Bu kapsamda Kültür Merkezi karşısında yapacağımız yeni sosyal alanda, Namıkkemal Mahallesi sahilinde oluşturacağımız yeni sosyal alanda Kaşüstü Mahallesi’nde yapacağımız yeni Spor Temalı Park bünyesinde belediye işletmesi yeni kafeteryalar kuracağız.

 

KÜTÜPHANE PROJESİ

Kaşüstü Mahallesi’nde bulunan eski belediye binası yeni dönemde halkımıza hizmet verebilecek şekilde düzenlenecektir. İçerisinde kütüphane kurulacak olan binada oluşturulacak ders çalışma alanları ile öğrencilerimiz başta olmak üzere herkese ders çalışma, araştırma yapma imkânı sunulacaktır. Merkezimizde ayrıca kullanıcılara sınırsız internet imkânı sağlanacaktır.

 

YOMRA ŞEHİR MÜZESİ

Yomra’daki yaşantının, kaybolmaya yüz tutan kültürel değerlerimizin, ilçemiz insanının sosyal yapısının gelecek kuşaklara en iyi şekilde anlatılabilmesi ve aktırılması için Yomra Şehir Müzesi kuracağız.

 

KAMU YATIRIMLARI YAPILACAK

Yomra’da yeni okullar yapılması, Kaşüstü’ne aile sağlığı merkezi kurulması, kabristanlıkların yapılması için ilgili kamu kurumlarına bedelsiz olarak arazi tahsisinde bulunduk. Ayrıca öğretmenevi inşaatını Milli Eğitime devrettik. Yeni dönemde bu yatırımlar gerçekleştirilecek olup hepsini yakinen takip edeceğiz.

 

 

Görevde 5 yıl

 

İletişim

  • Sancak mah. Trabzon Cad. No:137 Yomra/Trabzon
  • (0462) 341 11 33 - 34 - 35 - 36
  • (0462) 341 27 53
  • bilgi@yomra.bel.tr
    KEPadresi:
    yomrabelediyesi@hs03.kep.tr
Mustafa BIYIK
Yomra Belediye Başkanı