İLÇEMİZ HAKKINDA BAZI İSTATİSTİKLER

27.08.2024 08:31:18     24
İLÇEMİZ HAKKINDA BAZI İSTATİSTİKLER

1. **Eğitim Durumu**:

Yomra ilçemizde, yüksekokul, fakülte ve yüksek lisans mezunları oranı %25 olarak Trabzon ve Türkiye ortalamalarının üzerinde yer almaktadır. Bu durum, ilçemizin eğitim seviyesinin ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir.

2. **Okuma Yazma Oranı**:

İlçemizdeki okuma yazma oranı, Trabzon ortalamasının üzerinde olup, Türkiye ortalamasıyla neredeyse aynı seviyededir. Bu alanda, Ortahisar ilçesinden sonra ikinci sırada bulunmaktayız.

3. **Nüfus Artış Hızı**:

Trabzon’un en yüksek nüfus artış hızına sahip ilçesi olarak, Yomra hızla gelişmekte ve büyümektedir.

4. **Genç Nüfus**:

Yomra’da 30 yaş altı 21.652 genç nüfus bulunmaktadır. Genç, dinamik ve gelecek vadeden bir nüfusa sahip olmak, ilçemiz için büyük bir avantajdır.

**Hedeflerimiz:**

- Her alanda Yomra ilçemizin birinci olması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

- İlçemizi daha yaşanabilir bir hale getirmek için projelerimizi hayata geçireceğiz.

- Gençlerimiz için daha iyi eğitim ve istihdam olanakları sağlamak, öncelikli hedeflerimiz arasında yer alacaktır.