SANCAK MAHALLEMİZDE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR


03.02.2023 10:34:55     1259
SANCAK MAHALLEMİZDE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞTIR

Kıymetli Yomralılar;

İlçemize şehrin batı tarafından (Yalıncak üzerinden) doğalgaz getiren ana hattın çelik hatta dönüştürülmesi çalışmaları tamamlanmıştır. Şana Deresi üzerinde Kaşüstü Mahallemizden Sancak Mahallemize doğalgaz sevkini sağlayacak çelik hattın imalatı gerçekleştirilmiştir.

Sancak Mahallemizde doğalgaz şebeke hattı döşeme çalışmalarına başlanılmış olup çelik hat için belirlenen güzergâh doğrultusunda; Dilaveroğlu Sokak ile Adnan Kahveci Caddesi’nin kesişim noktasından çalışmalar başlanmıştır. Dursun Şahin Caddesi’ni takip ederek Fatih Caddesi ile kesiştiği noktaya (Şifa Eczanesi arkası) kadar çelik hat imalatı devam edecektir. Nisan ayında bina önlerine hat döşenmesi ve kutu konulması çalışmalarına başlanılması planlanmıştır.

Sancak Mahallesi Hükümet Caddesi’nde doğalgaz şebeke çalışmaları tümüyle tamamlanmış olup hatta gaz verilmesi ile bu alandaki vatandaşlarımız gaz kullanımına başlayabilecektir.

Kaşüstü Mahallemizde ise Hastane’ye ulaşacak çelik hat çalışmasına başlanmış olup Okullar Caddesi boyunca devam etmektedir. Mart sonuna kadar çelik hat imalatının tamamlanması, akabinde binalara doğalgaz ulaştıracak şebeke imalatlarına başlanması planlanmaktadır.

Tüm bu çalışmalar süresince yaşanacak her türlü aksaklık ve sokaklarda oluşacak tahribatlardan ötürü vatandaşlarımızın anlayışına sığınıyoruz. Binaların önüne kutular konulup, test çalışmaları yapıldıktan sonra üst yapı tamiratları belediyemizce gerçekleştirilecektir. Şebeke imalat çalışamları tamamlanan alanlarda dahi test çalışmaları tamamlanmadan üst yapı tamiratlarına başlanmayacaktır. Zira testlerde olumsuzluk görülen alanlarda tekrar kazı yapılarak olumsuzlukların giderilmesi söz konusu olacaktır. Bu çalışmaların tamamlanması ile tüm üst yapı alanlarının belediyemizce peyderpey onarılacağını bilgilerinize sunuyorum.

Yomramızı marka ilçe haline getirmek için doğalgaz çalışmaları büyük önem taşımaktadır. AKSA Karadeniz Doğalgaz tarafından yapılacak şebeke hattı imalat çalışmalarına, önceki çalışmalarda olduğu gibi imkânlarımız ölçüsünde destek olmaya devam edeceğiz. Hep birlikte, el ele vererek ilçe merkezimizin tümünü doğalgazla buluşturacağımıza yürekten inanıyorum…

Mustafa BIYIK

Yomra Belediye Başkanı

İletişim

  • Sancak mah. Trabzon Cad. No:137 Yomra/Trabzon
  • (0462) 341 11 33 - 34 - 35 - 36
  • (0462) 341 27 53
  • bilgi@yomra.bel.tr
    KEPadresi:
    yomrabelediyesi@hs03.kep.tr
Mustafa BIYIK
Yomra Belediye Başkanı