Çamlıyurt Mahallemizde Kalandar Develer Şenliği Gerçekleştirildi

16.01.2020 09:44:11     1603
Çamlıyurt Mahallemizde Kalandar Develer Şenliği Gerçekleştirildi

Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık, Çamlıyurt Mahallemizde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Kalandar Develer Şenliği'ne katıldı. Bölgemizde çok eski bir gelenek olan ve 'kültürel miras' olarak halen yaşatılan şenlik, bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Mahalle meydanı ve kahvehanelerde toplanan köy halkı, aralarından seçtikleri bazı gençleri temsili 'deve' yaptı. Üzerlerindeki hayvan çanları ve ilginç figürleri ile mahallede kapı kapı dolaşan gençler, hane sakinlerinden fındık, mısır, ceviz ve meyve topladı. Zaman zaman verilen yardımları az bulan temsili develer kendilerini yerlere atarken, ev sahipleri 'develerin' gönlünü yapabilmek için bir hayli çaba sarf etti. Şenlik, mahalle sakinlerinin ikramı olarak topluca yenilen yemekle tamamlandı.