İLÇEMİZDE YÜRÜTÜLEN DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME

16.05.2024 09:28:56     147
İLÇEMİZDE YÜRÜTÜLEN DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME

Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık, Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Salih Ayaydın’ı ziyaret ederek, ilçede yürütülen ve planlanan doğalgaz çalışmaları hakkında istişarelerde bulundular.

İLÇEMİZDE YÜRÜTÜLEN DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI HAKKINDA GENEL BİLGİLENDİRME:

?? 2024 yılı sonuna kadar, Şifa Eczanesi ile TOKİ’ye kadar olan bölgede yaklaşık 2 bin aboneye doğalgaz ulaştırılması hedefleniyor.

?? Trabzon Caddesi ile Balıkçım Restoranın arkasında kalan bölgenin programa alınması için çalışmalar devam etmektedir.

?? Kurban Bayramı sonrası çalışmalara tekrar başlanması planlanmaktadır.

?? Yomra'da 2024 yılı sonuna kadar 5 bin aboneye gaz ulaştırılması hedeflenmişken, tasarruf yasası sebebiyle bu sayı 2 bine düşürülmüştür.

?? Yomra sınırları içerisinde toplamda 1048 binaya gaz ulaştırılmıştır.

?? İlçede toplamda 12 bin doğalgaz abonesi bulunmakla birlikte, evinin önüne gaz ulaştığı halde abonelik yaptırmayan 5 bin abone bulunmaktadır.

?? İlçede toplamda 70 kilometre doğalgaz hattı döşenmiştir.

?? 2025 yılı sonuna kadar ilçe merkezinde her haneye doğalgazın ulaştırılması için çalışmalar sürdürülmektedir.